– Tesoman nuorisokeskuksen nuoriso-ohjaaja Risto Pajari

Kolea ja sateinen kesä on tässä vaiheessa enää kaukainen muisto ja syksykin alkaa pikkuhiljaa kääntymään talven puolelle. Nuorisokeskuksen arki on pyörähtänyt käyntiin jo elokuussa, ja onneksi toimintaa ja kävijöitä on riittänyt ihan entiseen malliin.

Mieli tekisi kirjoittaa, että loppua ei näy, mutta vallitsevissa olosuhteissa tuollainen lausahdus kalskahtaisi jopa hivenen humoristiselta.

Nuorisokeskus on siis lopettamassa toimintaansa vanhalla paikallaan kirjastotalon yhteydessä alkuvuodesta 2018, mutta ei huolta – uudet ja uljaat tilat lapsille ja nuorille avataan siis hyvinvointikeskukseen kevättalvella! Aivan tarkkoja päivämääriä koskien sulkemista ja avaamista ei tässä kohtaa vielä uskalla ilmoille heitellä, mutta uskomme ja toivomme täällä, ettei siirtymäaika muuttoineen ja uuden tilan valmisteluineen olisi kovin pitkä. Luonnollisesti perinteikäs nuorisotila ansaitsee myös näyttävät jäähyväisjuhlat, mutta näitä alamme suunnitella vasta vuoden vaihduttua.

Muutoksen tuulet tulevat siis pian puhaltamaan, mutta ennen noita tuulia ”vanha nuorkka” on vielä täydessä toiminnassa.

Tessun KultTour

Vastikään alkanut marraskuu tarkoittaa meillä nuorisopalveluilla ”KultTour”-kuukautta, jonka aikana erilaisia nuorille suunnattuja tapahtumia liikunnasta teatteri- ja taide-elämyksiin järjestetään painotetusti ympäri Pirkanmaata.

Meillä Tesomalla on mahdollista osallistua aina tiistai- ja keskiviikko-iltapäivisin klo 17.30 alkaen ”Nuorkka Futsal” -höntsyihin. Et tarvitse mukaan palloa etkä rahaa, ainoastaan sisäliikuntavarusteet! Osallistuminen on siis täysin ilmaista.

Lisäksi kaikki pirkanmaalaiset musisoinnista kiinnostuneet lapset ja nuoret ovat enemmän kuin tervetulleita tutustumaan nuorisokeskuksen bänditiloihin, nyt kun ne vielä ovat olemassa. Aloitteleville kitaristeille, basisteille tai rumpaleille soittotunteja antaa mielellään allekirjoittanut. Yhteystiedot alla!

Lisää infoa KultTour -tapahtumista on saatavilla kattavasti internet-osoitteesta http://www.kulttour.fi/.

Nuorkalla viihdytään

Toki nuorisokeskukselle voi edelleen tulla esimerkiksi koulupäivän jälkeen viettämään aikaa ilman sen suurempaa ohjelmaa. Ohjaajat keskustelevat mielellään pienistä tai isommistakin murheista tai iloista nuorten kanssa, tarvittaessa vaikka ihan yksityisestikin ilman taustahälinää. Tekemistä talolla riittää edelleen lautapeleistä biljardiin ja kokkauksesta PlayStationiin, pimeinä syysiltoina meillä on kahvipannu kuumana!

Loppuvuoden aikana nuorisokeskuksella pidetään myös kaikille avoin Tesoman joulunavaus -tapahtuma. Tapahtumassa on luvassa erilaista ohjelmaa moneen makuun: joulupukin vierailu, myyjäiset, askartelupisteitä, arpajaiset sekä muita yllätyksiä, joita en tässä suin surminkaan halua paljastaa. Tapahtuman ajankohta on tiistai 28.11. kello 17–19. Lämpimästi tervetuloa!

Lopuksi haluan toivottaa kaikille nuorille ja vanhemmille valoa syksyyn! Kyllä se kevät sieltä vielä taas saapuu. Muistakaapa sillä välin käyttää niitä heijastimia (joita voi myös tarvittaessa tulla meille askartelemaan 🙂 )!

Risto Pajari
nuoriso-ohjaaja
Tesoman nuorisokeskus
puh. 050 3850227