Tamperelaiset ovat löytämässä joukkorahoituksen tehokkaana keinona vaikuttaa kaupunkiympäristöön. Keväällä avattu tamperelaisten oma joukkorahoitussivusto www.mesenaatti.me/tampere on osoittautunut menestykseksi ja uusia kampanjoita käynnistyy jatkuvasti. Tuoreimmassa kampanjassa tavoitteena on hankkia Tesomalle riksapyörä Käräjätörmän asukkaiden ja Kotipirtin palvelutalon senioreiden iloksi.

Käräjätörmän kyläpyörä -kampanjan ovat käynnistäneet Kotipirtin palvelutalo ja Käräjätörmän asukasyhdistykset. Tavoitteena on kerätä vähintään 6500 euroa pyörän hankkimiseksi. Riksa- eli sohvapyörä on henkilöiden kuljetukseen tarkoitettu sähköpyörä, jossa on pehmustettu istuin matkustajille. Käräjätörmän kyläpyörä on tarkoitettu koko yhteisön käyttöön. Sillä voidaan kyyditä ikäihmisiä ulkoilemaan Tesoman vehreissä maisemissa. Toiveena on saada riksapyörä käyttöön vappuna 2018.

Tamperelaiset ovat avoimia uudenlaiselle kaupunkiaktivismille. Mesenaatti.me/tampere-sivustolla on käynnissä useita joukkorahoituskampanjoita.

Tuorein esimerkki onnistuneesta kampanjasta on Piiru ry:n hanke, jossa kerättiin rahaa Pispalassa olevan Uiton talon kunnostukseen. Kampanja keräsi yhteensä 5380 euroa, mikä ylitti reilusti asetetun 3500 euron minimitavoitteen. Joukkorahoituksen ansiosta tänä vuonna 125 täyttävä Uiton talo saatiin kunnostettua. Talossa avautuu Rakennuskulttuurikeskus Piiru, jonka avajaisia vietettiin 26.8.2017.

Tamperelaisten joukkorahoitussivusto on toteutettu osana Tampereen 6Aika – Avoimet innovaatioalustat -hanketta, jota rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto ja Tampereen kaupunki.

Lisätietoa

Tamperelaiset joukkorahoituskampanjat: www.mesenaatti.me/tampere
Kyläpyörä-kampanja
Kulttuurikeskus Piiru