– Kesäreportteri Riina Kokkonen, kuvat ja teksti

Uimista, kalastusta, lenkkeilyä, rentoutumista, hiihtämistä, luistelua ja piknikkejä.

Tesomalta löytyy kaksi järveä, jotka tuovat monipuolisuutta liikkumiseen ja Tesoman luontoon. Järvien ympäristössä etenkin Tesomajärven läheisyydessä on todella hyvät lenkki- ja koiranulkoilutusmaastot. Tohloppijärveltä löytyy kolme hyvää uimarantaa.

Tesomajärvi

Tesomajärvi on pieni, mutta syvä järvi, jossa on kaksi uimarantaa. Järven ympäristöä on uudistettu ja siistitty viime vuoden puolella. Rantaviivaa on molemmilla Tesomajärven rannoilla 100 metriä. Myös pukutilat ja laiturit löytyvät kummaltakin rannalta. Ristimäen puoleiselta rannalta löytyy myös kuntoilulaitteita, joita voi käyttää vaikkapa lenkin yhteydessä. Rannalla on myös lentopalloverkko, jossa voi pelata kaveriporukalla.

Tesomajärven rannoilla on pehmeä hiekka, jossa on hyvä ottaa aurinkoa ja tulla piknikille kavereiden kanssa. Tesomajärven ympäri kulkee lenkkipolku, jossa on hyvä viedä koiria ja ulkoilla.

Talvella Tesomajärven läheisyydessä on hiihtoladut, joten talviurheilukin on mahdollista.

Tohloppi

Tohloppijärvellä on luontopolku, joka on noin 5 kilometriä pitkä. Tohloppijärveltä löytyy kolme rantaa, jotka syvenevät hitaasti. Isoimmalla rannalla on pitkä laituri ja pukutilat miehille ja naisille. Suurin osa rannasta on hiekkaa, mutta jokaiselta rannalta löytyy myös nurmialue. Avannossa käyminenkin on mahdollista, sillä rannalta löytyy talviuimareille pukuhuoneet.

Kaksi muuta rantaa ovat pienempiä. Toisella niistä löytyy tenniskentät ja laituri. Jokaiselle rannalle pääsee hyvin autolla ja niiltä löytyy parkkipaikat.

Talvella Tohlopilla on hiihtoladut. Muutamana edellisenä talvena järvelle on aurattu luistelurata. Rata on 3,2 kilometriä pitkä ja kiertää koko järven ympäri. Talven mittaan luistelijoita on paljon.

Järvet antavat mahdollisuuden rentoutua ja liikkua luonnossa sekä nauttia kesästä ja talvesta erilaisten tekemisten parissa.