Tule mukaan vaikuttamaan kotialueeseesi!

Oletko kiinnostunut kotikaupunginosastasi ja haluat tietää, mitä alueella tapahtuu? Onko sinulla alueeseesi liittyviä ideoita tai huolia?

Tule mukaan lännen alueverkoston toimintaan, niin pääset yhdessä muiden kanssa kehittämään Länsi-Tamperetta, sen palveluja ja toimintaa.

Ryhmässä jaetaan alueen uutisia, keskustellaan ja ideoidaan sekä laaditaan aloitteita tai yhteisiä kannanottoja. Alueverkoston kautta Tampereen kaupunki saa kokemustietoa asukkailta ja toimijoilta.

Lännen alueverkostoon ovat tervetulleita kaikki alueen asukkaat, yhdistykset, yritykset ja muut toimijat. Ryhmän toimintaa vetää Tampereen kaupungin aluekoordinaattori Birgitta Tunturi.

Verkoston aiheet vaihtelevat, ja kokoontumisiin voi osallistua mielenkiinnon mukaan joko satunnaisesti tai säännöllisesti. Osallistuminen ei velvoita mihinkään.

Lännen alueverkoston kokoontumisista ilmoitetaan Omatesoma.net-sivuston tapahtumakalenterissa, Lielahtikeskuksen tapahtumakalenterissa sekä Lännen alueverkoston Facebook-sivuilla.

Keväällä 2019 Lännen alueverkosto kokoontuu kerran kuukaudessa: 15.1., 12.2., 12.3., 9.4., 14.5. ja 11.6.2019 vuorotellen Lielahtikeskuksessa ja Tesoman hyvinvointikeskuksessa.

Ideat ja huolet alueverkoston käsittelyyn

Jos sinua huolestuttaa tai mietityttää jokin Länsi-Tamperetta koskeva asia, voit ottaa yhteyttä aluekoordinaattori Birgitta Tunturiin. Kerro myös, jos sinulla on hienoja ideoita alueen kehittämiseksi!

Aluekoordinaattori on tavattavissa maanantaisin klo 9-11 (ei 25.2. ja 22.4.) Lielahtikeskuksen info-pisteessä sekä Tesoman hyvinvointikeskuksen yhteisökahvilassa keskiviikkona 9.1., 6.2., 6.3., 3.4., 8.5. ja 5.6.2019 klo 13-16.

Aiheita otetaan esiin alueverkoston tapaamisissa ja yhdessä selvitetään, miten asiaa voitaisiin viedä eteenpäin.

Mikä on alueverkosto?

Alueverkostot ovat Tampereen kaupungin kaikille avoimia ryhmiä, jossa asukkaat, yhdistykset ja yritykset pääsevät yhdessä kehittämään aluetta, sen palveluja ja toimintaa.

Vuoden 2018 kuluessa Alueverkostossa on käsitelty mm. päiväkoti- ja kouluverkkosuunnitelmia, joukkoliikenne- ja ratikkasuunnitelmia, lasten ja nuorten hyvinvointikertomusta sekä kuultu Tohloppijärven ympäristö- ja maisemanhoitosuunnitelmista.

Kaupunki on myös varannut vuosittaista aluerahaa yhteisöllisten tapahtumien toteuttamiseen. Alueverkosto tekee esityksen aluerahan myöntämisestä hakijoille. Aluerahan haluaika on heti tammikuun alussa. Tietoa aluerahasta ja sähköinen hakulomake löytyvät osoitteesta https://lielahtikeskus.fi/lannen-alueverkosto/lannen-alueraha/

Tampereella on viisi alueverkostoa: etelässä, kaakossa, keskikaupungin alueella, koillisessa ja lännessä.

Lännen alueverkoston alue ulottuu Hyhkystä kaupungin rajoille. Siihen kuuluvat Epilä, Epilänharju, Haukiluoma, Hyhky, Ikuri, Kaarila, Kalkku, Lamminpää, Lentävänniemi, Lielahti, Lintulampi, Myllypuro, Niemi, Pohtola, Rahola, Ristimäki, Ryydynpohja, Tesomajärvi, Tohloppi ja Villilä.

Lisätietoja

Lännen alueverkoston toimintaa koordinoi Birgitta Tunturi, jolta voi kysyä lisätietoa verkoston toiminnasta sekä ilmoittautua mukaan.

Aluekoordinaattori Birgitta Tunturi
puhelin 040 800 7977
sähköposti

Verkoston laajempi esittely sekä kokoontumisten materiaali löytyy Lielahtikeskuksen sivuilta: Lännen alueverkosto.

Lännen alueverkosto kokoontui ensimmäisen kerran 5.9.2017. Silloin keskustelun teemoja olivat alueen tilat, toiminta, kumppanuus ja liikuntaverkoston perustaminen. Kuva: Johanna Kurela.