Tesoman hyvinvointikeskuksessa ovat tänä syksynä erityisen tärkeässä asemassa erilaiset matalan kynnyksen neuvonta- ja ohjauspalvelut. Keskuksen ensimmäisen kerroksen kahvilan tuntumassa tai terveyskioskissa on joka päivä tavattavissa eri asiantuntijoita, joiden apu ja osaaminen ovat helposti kaikkien alueen asukkaiden saatavilla. Palveluun ei tarvitse varata aikaa, ja se on maksutonta.

Terveyskioskissa pääset tapaamaan terveydenhoitajaa, diabeteshoitajaa, päihdesairaanhoitajaa, suuhygienistiä, ravitsemusterapeuttia tai fysioterapeuttia. Lisäksi omalla vuorollaan aulassa, usein kahvilan pöydässä, sinua odottavat juttusille liikuntaneuvoja, maahanmuuttajapalvelujen asiantuntija, perhepalvelujen eri ammattilaiset, nuoriso-ohjaaja, mielenterveys- ja päihdetyöntekijä, työllisyyspalvelujen asiantuntija, sosiaaliohjaaja, ikäihmisten palveluohjaaja, Länsi-Tampereen aluekoordinaattori sekä erilaisten yhdistysten asiantuntijat (esim. Sydänyhdistys, Kiusatut/Setlementti Tampere, Etsivä vanhustyö/Kotipirtti, vapaaehtoistyö/Naapurilähiö-hanke).

Neuvonnan ohella Tesoman hyvinvointikeskuksessa on tietysti tarjolla monipuolista toimintaa. Lapsille ja perheille on säännöllisesti Kimpassa-vauvakahvila, Wihreän Puun avoin perhekerho ja Junnu-Nuorkka alakouluikäisten iltapäiviin. Kaikenikäiset pääsevät osallistumaan vaikkapa kirjastokaraokeen, käsityö- ja askartelukerhoon, digitaitojen opastukseen, tuolijumppaan ja bingoon. Sunnuntaisinkin tapahtuu, vaikka muu hyvinvointikeskus on kiinni: silloin Kotipirtti järjestää monitoimitilassa ikäihmisille Iloa arkeen -iltapäivän kahvitteluineen ja juttukavereineen.