Tampereen valtuustoryhmien puheenjohtajat ovat saaneet uuden tulonlähteen vuoden alussa perustetusta toimikunnasta. Valtuustokokousten valmistelua varten perustetun toimikunnan kokouspalkkiot ovat yhtä jäsentä kohti enintään 3 600 euroa vuodessa.

Puheenjohtajatoimikunnasta päätti kaupunginhallitus, jossa on samoja henkilöitä kuin uudessa toimikunnassa. Osa heistä saa jo ennestään palkkioita myös kaupunginhallituksen ja konsernijaoston kokouksista. Toimikunnan puheenjohtajana toimii Atanas Aleksovski (sd.) ja varapuheenjohtajina Ilkka Sasi(kok.) ja Jaakko Stenhäll (vihr.) Kausi jatkuu 31.5.2019 saakka.

Varapuheenjohtaja Ilkka Sasin mukaansa kyse on hyvin vanhan käytännön virallistamisesta.

– Valtuustoryhmien puheenjohtajat ovat kokoontuneet iät ja ajat ennen valtuuston kokousta perjantaisin. Kokouksessa käydään läpi valtuustossa käsiteltäviä asioita sekä talousasioita, talousarvioon liittyen. Nyt se kokous on käytännössä virallistettu.

Sasin mukaan kokouspalkkion maksu on normaali käytäntö.

Ilkka Sasi valtuustossa
Kokoomuksen ja RKP:n ryhmän puheenjohtaja Ilkka SasiAntti Palomaa / Yle

– Jos kaupunginhallitus perustaa toimikunnan, niistä maksetaan normaali kokouspalkkio.

Ilkka Sasi katsoo, että puheenjohtajien tapaamiset ovat tärkeitä valtuuston kokousten sujumisen kannalta.

– Kyllä ne aika olennaisia ovat, kun pyritään sovittelemaan ryhmien näkemyksiä. Tietääkseni vastaavanlainen elin on olemassa kaikissa muissa Suomen suurissa kaupungeissa.