– Oma Tesoma -hankkeen projektikoordinaattori Johanna Kurela, kuvat ja teksti

Iloista joulua, tesomalaiset, ja onnellista vuotta 2018!

Uusi vuosi 2018 tuleekin olemaan Tesomalla aivan erityisen onnellinen. Pitkään Tesoman keskustassa käynnissä olleet uuden liikekeskuksen ja yhtenäiskoulun rakennushankkeet valmistuvat. Elämä alkaa palautua rakennustyömaiden jälkeen normaaliksi – mutta aiempaa kauniimmissa puitteissa.

Keväällä valmistuu Tesoman yhtenäiskoulu ja liikekeskus Westeri. Ensimmäiset oppilaat siirtyvät upouusiin yhtenäiskoulun tiloihin heti talviloman jälkeen. Liikekeskus Westeri avautuu ennen pääsiäistä ja samassa rakennuksessa oleva Tesoman hyvinvointikeskus huhtikuun toisella viikolla.

Kurkista hyvinvointikeskuksen sisälle

Yli puolet liikekeskus Westerin tiloista on vuokrattu Tesoman hyvinvointikeskukselle. Ulkoapäin hyvinvointikeskuksen tunnistaa seinien sinisistä paneeleista.

Tesoman hyvinvointikeskus levittyy kolmeen kerrokseen. Alimmassa kerroksessa eli katutasossa on kirjasto lehtilukusaleineen, nuorisotilat sekä yhteisökahvila. Toisessa kerroksessa on neuvola sekä kaikenikäisten hammashoitola. Kolmannessa kerroksessa on terveysasema vastaanottotiloineen.

Joulukuun 2017 alkupuolella hyvinvointikeskuksen tilat olivat jo lähes valmiit. Tutustu tiloihin jo nyt!

 

Tesoman hyvinvointikeskuksen avarasta aulasta pääsee kirjastoon, nuorisotiloihin sekä yhteisökahvilaan. Yläkertaan vievien rappusten kaiteet tulevat olemaan lasiset. Aulassa on myös hissi.

 

Hyvinvointikeskuksen aulan tuntumassa on infotiski, mistä voi käydä kysymässä vaikkapa sitä, mitä mielenkiintoista hyvinvointikeskuksessa tapahtuu tällä viikolla.

 

Kirjaston tilat on suuret ja valoisat. Avoimen kirjastosalin lisäksi kirjastoon tulee erillinen lastenosasto sekä pieniä tiloja, joissa voi rauhassa lukea tai kirjoittaa.

 

Näkymä kirjastosta hyvinvointikeskuksen aulaan. Lattiat on vielä peitetty suojapaperilla.

 

Katutasossa on yhteisökahvila, jossa voi juoda kahvit tai syödä kevyttä lounasta. Kahvilan vieressä on kirjaston lehtilukusali.

 

Toisessa kerroksessa olevan neuvolan väritys on keväisen vihreä.

 

Kolmanteen kerrokseen tulee terveysasema. Käytävällä on odotustilat.