– Laura Selin-Hannola, Kotipirtti ry/Etsivä vanhustyö -hanke

Muistatko, kun hyppäsit pentuna kaverin fillarin takahäkille, pyörä keikkui ja kiemursi, kaikkia nauratti, mutta päästiin useimmiten eteenpäin. Matka taittui, kesätuuli tuntui hiuksissa ja tehtiin yhdessä matkaa. Sinä ja kaveri.

Jotakin sellaista ja monia muita mieleenpainuvia elämyksiä tavoitellaan Käräjätörmän yhteisellä pyöräriksalla eli sohvapyörällä. Olemme lähteneet tavoittelemaan yhteistä kulkupeliä joukkorahoituksella ja toivomme, että kaikki kynnelle kykenevät avaavat kukkaronsa.

Ai miksi?

Käräjätörmään rakentuu lähivuosina yhteisökylä, jonka tavoitteena on yhdistää sukupolvia mielekkääseen yhteiseloon.

Toki yhteiseloa on nytkin.

Kotipirtin palvelutalon asukkaat ovat luontevasti mukana Käräjätörmän aktiivisten asukkaiden järjestämissä juhlissa ja tapahtumissa, mutta yhteistyötä voitaisiin vielä nykyisestäänkin lisätä. Kotipirtti taas voisi vieläkin vahvemmin kuulua Käräjätörmän ja muiden tesomalaisten ikäihmisten arkeen. Sen palvelu- ja ohjelmatarjonta on monipuolista ja ikäihmisille suunnattua.

Mutta se kyläpyörä.

Sen on tarkoitus pyöräilyttää yhteen vauvat ja vaarit. Ikäihmiset saisivat luontevasti raitista ilmaa ja ulkoilua, kun voisivat ”hypätä” sohvapyörän kyytiin. Yksinäisille vanhuksille ei ole liikaa osallistumisen mahdollisuuksia, ja parhaimmillaan riksa synnyttää uusia ystävyyksiä. Perheille kaikkien käräjätörmäläisten käytössä oleva riksa toisi myös ihan uusia mahdollisuuksia yhdessä ulkoiluun. Ja Tampereen komeimmat reisilihakset, ne löytyisivät jatkossa Käräjätörmän vapaaehtoisilta riksakuskeilta.

Käräjätörmän kyläpyörän joukkorahoituskampanja on käynnistynyt 20.8.2017 ja jatkuu 28.2.2018 saakka. Tavoitteena on kerätä rahoitusta sähköavusteiseen pyöräriksaan, joka siis olisi kaikkien käräjätörmäläisten käytettävissä. Riksa on kallis hankinta, mutta uskomme sen tuovan iloa koko arvostaan ja vähän enemmänkin.

Lähde sinäkin mukaan tekemään tavoitteesta totta ja tuomaan iloa ja ulkoilun riemua Käräjätörmän pyöräteille.

Osoitteesta mesenaatti.me/tampere löydät joukkorahoituskampanjamme ja toivottavasti myös kukkarollesi sopivan vastikkeen. Jos sinulla ei juuri nyt ole mesenaatilta edellytettäviä avuja, niin vinkkaa sille äveriäämmälle serkullesi. Vain yhdessä onnistumme, tuu sääki kyytiin!

Lisätietoja kampanjasta

Kotipirtti ry:n toiminnanjohtaja Kaija Kallinen
040 507 1099
kotipirttiry.fi
facebook.com/kaikkikyytiin
mesenaatti.me/tampere