– Kesäreportteri Riina Kokkonen, teksti ja kuvat

Tesomalla on runsaasti urheilupaikkoja, jotka tarjoavat mahdollisuuden monipuoliseen liikkumiseen. Tässä listattuna kymmenen parasta urheilupaikkaa:

1. Palloiluhalli

Uusi Tesoman palloiluhalli on tilava. Siellä on paljon pukuhuoneita, kuntosali, suihkut ja iso sali, jossa voi harrastaa esimerkiksi koripalloa, tennistä, salibandyä ja paljon muuta. Palloiluhallilla on myös kahvio ja iso katsomo. Palloiluhalli on käytössä koululiikunnassa sekä harrastustoiminnassa.

2. Tesoman jäähalli

Tesoman vanhan jäähallin tilalle on juuri valmistunut uusi. Jäähallissa on suuri katsomo, jopa 1500:lle henkilölle. Hallissa on yksi kaukalo, joka on melkein samankokoinen kuin edeltäjänsä. Jäähallissa pääsee ensimmäisen kerran luistelemaan elokuussa 2017.

3. Tesoman uimahalli

Tesoman jäähallin vieressä sijaitsee Tesoman uimahalli. Uimahallissa on hyppyallas, lastenallas sekä pore- ja kylmäallas. Pääallas on 25 metriä pitkä ja 6 rataa leveä.

4. Raholan liikuntakeskus

Raholan liikuntakeskuksessa on kaksi kuntosalia sekä mahdollisuus pelata salibandyä, sulkapalloa ja futsalia.

5. Ikurin liikuntahalli

Ikurin liikuntahalli on pohjoismaiden suurin voimisteluhalli. Siellä on kolme suurta voimisteluhallia, jotka sopivat jokaiseen voimistelulajiin. Halli tarjoaa harjoittelumahdollisuuden myös tanssiin ja salibandyyn.

6. Virelä

Virelässä on tekonurmikenttä, sisäsali ja hyvät kuntoilu- ja lenkkeilymahdollisuudet. Talvella Virelä tarjoaa luistelu- ja hiihtomahdollisuudet.

7. Horha

Horhassa on hyvät lenkkipolut, jotka tarjoavat ylä- ja alamäkiä sekä mahdollisuuden tehokkaaseen treeniin. Horhassa on mahdollista myös suunnistaminen sekä talvella hyvät hiihtoladut.

8. Lamminpään urheilukenttä

Lamminpään urheilukentällä on juoksurata, korkeushyppypatja, hyppykasa, kuula- ja keihäspaikka sekä nurmikenttä.

9. Tesomajärven lenkkipolut

Tesomajärven ympäristössä on hyvät polut lenkkeilyyn ja koiran ulkoilutukseen.

10. Mustavuori

Mustassavuoressa on talvella auki kaksi rinnettä, joissa on mahdollisuus lasketella. Myös kesällä Mustassavuoressa voi treenata esimerkiksi mäkivetoja.