-Kesäreportteri Riina Kokkonen, kuvat ja teksti

Tesomalle rakennetaan tällä hetkellä paljon uutta. Palloilu- ja voimisteluhalli ovat jo valmiina, ja jäähallia uusitaan. Uusi koulukeskus sekä liike- ja hyvinvointikeskus valmistuvat ensi vuonna. Asuntoja rakennetaan paljon, ja se kertoo Tesoman alueen asukasluvun kasvusta lähivuosina.

Jo parin vuoden päästä Tesoma tulee näyttämään tosi erilaiselta kuin ennen – paljon modernimmalta ja viihtyisämmältä.

Monet Tesomalle syntyvistä uusista palveluista ja rakennuksista ovat ja tulevat olemaan tärkeitä erityisesti nuorille tarjoten harrastusmahdollisuuksia ja vapaa-ajanviettopaikkoja.

 

Toiveena viihtyisä ja moderni Tesoma

Tesoman koulua käyvät 15-vuotiaat Stiina ja Nea pääsevät näillä näkymin opiskelemaan  puoli vuotta Tesoman uudessa yhtenäiskoulussa. ”Odotan, että uusi hieno ja toimiva rakennus motivoisi opiskeluun”, kertoo Nea. Tytöt ovat seuranneet rakentamista alusta asti vanhasta koulusta käsin ja odottavat uudesta koulusta tulevan viihtyisä.

Koulun lähelle valmistuvalta liikekeskukselta tytöt odottavat erilaisia kivoja ruokapaikkoja. Stiina ja Nea odottavat innolla liikekeskuksen valmistumista. ”Haluaisimme, että Tesoman liikekeskuksesta tulee moderni, joka muuttaisi Tesoman ilmettä”, kertovat tytöt.

Tesoman uuteen liikekeskukseen tulee paljon uusia kauppoja, hyvinvointipalveluita ja kirjasto. Muutos entiseen verrattuna tulee olemaan suuri. ”Pieniä hankintoja on helpompi hakea läheltä, eikä aina tarvitse lähteä keskustaan asti”, kertoo 17-vuotias Maiju. Hän toivoo lisää kahviloita ja vaatekauppoja uuteen liikekeskukseen. Näiden lisäksi Tesoma kaipaa Maijun mielestä lisää mukavia puistoja, väriä ja pirteyttä. Hän toivoisi, että Tesoma jäisi ihmisten mieleen hyvällä tavalla.