– Kesäreportteri Meeri Järvi, kuvat ja teksti

Kyselin tesomalaisilta nuorilta heidän lempipaikkaansa Tesomalta. Alla viisi suosituinta.

1. Tesoman ranta

Tessun ranta on ehdoton ykkönen kesän hengailupaikoista Tesomalla. Rannalla on rauhallista ja siellä saa kerätä ajatuksiaan. Rannalta ei kukaan tule heittämään pois, vaan siellä saa olla rauhassa kavereiden kanssa.

Siellä on myös hyvät puitteet, sillä sinne on rakennettu viime vuosina pukukopit, wc:t ja lentopalloverkko. Hiekka on pehmeää ja se odottaa uusia jalkoja luomaan ikimuistoisia kesäiltoja kavereiden kanssa. Lähellä on myös K-market, josta saa helposti rantamässyt messiin.

2. Länsiportti

Länä on ollut jo kauan nuorten suosima hengailupaikka. Niinpä se löytyy myös tältä listalta.

Kaupasta saa ostettua herkkuja kesäpäiviin ja sen läheisyydessä on kiva hengailla kavereiden kanssa. Tämänhetkinen työmaa vie kuitenkin paljon pisteitä pois, mutta uuden rakennuksen valmistuttua pisteet varmasti moninkertaistuvat.

3. Nokian autogrilli

Autogrilli tunnetaan paremmin nimellä Tessun kioski. Kioski on täydellinen paikka mennä syömään kesällä kavereiden kanssa. Hyvällä säällä voi syödä ulkona ja hieman huonommalla sisällä. Sieltä saattaa saada myös ilmaisen tikkarin jos hyvä säkä käy. 😉

4. Tesoman kirjasto ja kirjaston kallio

Neljäntenä on Tesoman kirjasto ja sen vieressä sijaitseva kallio. Kirjastossa voi olla rauhassa ja uppoutua kirjoihin. Hyvällä säällä on aivan loistava idea lainata kirja ja mennä viereiselle kalliolle lukemaan sitä ja nauttimaan auringosta. Kalliolta näkee hyvin Tesoman liikekeskuksen, joten päivän saa hyvin kulumaan katselemalla ympäröivää elämää. Kallio on myös täydellinen paikka piknikille isommankin kaveriporukan kanssa.

5. Vesitorni

Tesomajärven koulun vieressä sijaitseva vesitorni on hyvä ja rento paikka hengailla. Sielä voi paistatella aurinkoa ja nauttia hyvästä seurasta. Nurmella voi myös pelailla erilaisia ulkopelejä. Tämäkin paikka on hyvä piknikille.

 


 

Lue lisää Meerin kirjoittamia juttuja Tesoma-blogissa:
Ihanaa mutta haikeaa – vastavalmistuneen ajatuksia