– Nuoriso-ohjaaja Risto Pajari, Tesoman nuorisokeskus

Kesälomat siintävät jo aivan nenän edessä, osalla sellainen lienee jo alkanutkin! Myös Tesoman ”nuorkan” vilkas kevätkausi alkaa olla paketissa viimeistä päättäri-iltaa vaille. Valitettavaa on, että nuorisokeskus avaa ovensa lapsille ja nuorille seuraavan kerran vasta 10.8., mutta tämä ei suinkaan tarkoita sitä, etteikö kaupungissa tapahtuisi muuten nuorisolle suunnattua ohjelmaa pitkin kesää!

Tesoman omia nuoriso-ohjaajia voi nähdä kesä- ja heinäkuun aikana mm. Kalevassa lasten liikennepuistossa sekä keskustassa Laikunlavan kupeessa sijaitsevassa jäätelökahvilassa töissä yhdessä nuorten kanssa.

Tarvitsetko työkokemusta? – Hae mukaan leirille!

Jos olet 15–17-vuotias nuori, jolla ei ole vielä työkokemusta ja haluaisit ansaita hieman taskurahaa, vielä ehtii hakemaan mukaan esimerkiksi Kohti Työelämää -leirille!

Leiri järjestetään Antaverkan leirikeskuksella Ylöjärvellä 31.7.–4.8. Se on maksuton, sisältää täyden ylläpidon ja pitää sisällään monenlaisia työtehtäviä leirikeskuksen kunnostustöistä aina keittiötöihin. Palkka viikon leiristä on 100 € (veronalaista tuloa).

Lisätietoa leiristä antaa nuoriso-ohjaaja Kai Heine (puh. 050 322 6359, sposti: ). Linkki hakulomakkeeseen: https://palvelut2.tampere.fi/e3/lomakkeet/11702/lomake.html.

Parhaat koulunpäättäjäisbileet Pakkahuoneella

Lauantaina 3.6. erinomaisena vaihtoehtona lähteä juhlimaan koulujen päättymistä päihteettömästi on Pakkahuoneelle nuorisopalveluiden järjestämä Turn on summer -tapahtuma nuorille. Kello 18–22.30 tapahtumassa ovat mukana mm. tubettaja Jaakko Parkkali, Seksikäs Suklaa, Dosdela & VG, Diison, PastoriPike sekä Mäkki! Eli ohjelmaa riittänee moneen makuun, sisään pääsee ilmaiseksi puhaltamalla ovella nolla promillea.

Moni nuori suuntaa luultavasti tänäkin vuonna koulujen päättymisiltana Rosendahlin rantaan Tampereen Pyynikille. Poliisi valvoo tehostetusti aluetta lauantaina ja mukana illassa on myös useita nuorisopalveluiden työntekijöitä sekä mm. vapaaehtoisia vanhempia valvomassa illan kulkua. Nuorten vanhempia kehottaisin pitämään puhelimen päällä ja pitämään yhteyttä illan aikana omiin nuoriin. Suosittelen myös käymään vaikka iltakävelyllään lähipuistossa tai vaikka Rosendahlin rannassa, sillä poliisi tarvitsee avukseen kaikki mahdolliset silmäparit. Omasta kokemuksesta voin kertoa, että tämä saattaa olla monelle hyvin silmiä avaava kokemus! Väkivaltatilanteista ja häiriökäyttäytymisestä voi ilmoittaa suoraan numeroon 112.

Loppusanoina haluaisin toivottaa leppoisaa ja lämmintä kesää kaikille. Peace! Rentoutukaa.