Tuhat munaa muodostaa valtavan munavuoren. Tämä huikea määrä munia on tällä viikolla saanut tai saamassa iloista väriä kylkeensä, kun tesomalaiset ovat ryhtyneet suuriin munanmaalaustalkoisiin. Munia taiteillaan päiväkodeissa, kouluissa, kerhoissa ja jopa pubeissa ja pizzerioissa.

Tarkoituksena on saada munasatsi maalatuksi tällä viikolla, niin että ensi maanantaina munat saadaan ripustetuksi kaikkien ihailtavaksi Tesoman kirjaston tuntumassa olevaan puuhun. Siellä värikäs, tesomalaisten yhdessä toteuttama munapuu on nähtävillä pääsiäisen ajan.

Jos hyvin käy, Tessun muhkea munapuu houkuttaa paikalle katsojia muualtakin Tampereelta. Toivotaan, että he hienon munapuun lisäksi huomaavat, millaisessa muutoksen pyörteessä koko Tesoma on.

Muna symboloi uutta elämää, ja kokonainen munapuu – mitäpä muutakaan se voisi symboloida kuin itse Tesomaa. Täällähän on joka puolella käynnissä uuden elämän ”munia”, isoja ja pieniä rakentamis- ja kehittämisprojekteja.

Kannattaa kutsua Tessulle pääsiäiskylään kavereita ja näyttää heille pääsiäispuun lisäksi uudistuvaa Tesomaa. Rautatiekorttelin ja entisen terveysaseman tontit ovat tyhjillään odottelemassa rakentamisen alkua. Liikekeskus, yhtenäiskoulun ja päiväkodin rakennus ja jäähalli ovat rakenteilla. Hiljattain ovat valmistuneet palloiluhalli ja Tesomajärven rantapuiston uudistustyöt. Eri puolille aluetta on tulossa myös uusia asuinrakennuksia.

Kun muutaman vuoden kuluttua kaikki nämä rakennushankkeet on saatu valmiiksi, voidaan runollisesti todeta, miten Tesoma on kaunis kuin tänä vuonna sen keskustaan nouseva pääsiäismunapuu.